Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Over Manon


 

Vijf woorden die mij als coach typeren:

  • doortastend
  • enthousiast
  • gedreven
  • creatief
  • vertrouwd

Missie: meer awareness voor mentale fitheid 


Mentale en fysieke fitheid kan je ontwikkelen door training. Samen bepalen ze hoe goed je functioneert en presteert. In de topsport is het al decennialang gebruikelijk om mentale fitheid te trainen. Hierdoor verhogen verhogen o.a. je veerkracht en je prestaties.
MIND vol POWER vindt dat de mentale ondersteuning van medewerkers in ieder resultaatgericht bedrijf thuishoort. 

Bij MIND vol POWER passen we de sportpsychologische kennis en ervaring toe op de werkvloer. In de vorm van team- en leiderschapsontwikkeling brengen we sportpsychologische principes, Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en systemisch leiderschap samen. Resulterend in een no-nonsens aanpak rondom onze waarden: verbinding, kracht en balans.

Het ontstaan van MIND vol POWER 


Mijn leven stopte ik tot 2016 vol met power, energie en controle. Met enthousiasme en doorzettingsvermogen kwam ik ver. Van 6-jarige dromer naar veearts. Van veearts naar HBO-docent. Van docent naar teamleider. De verschillende functies pasten perfect bij me. 
 
Maar ik ging letterlijk steeds harder lopen. Hard werken, fanatiek sporten en een gezin opbouwen. En hierdoor bleef er weinig over van die fitte, energieke en enthousiaste Manon.
M’n perfectionisme, doelgerichtheid en gedrevenheid werden gewaardeerd en hielpen me lange tijd vooruit. Maar die eigenschappen leidden me ook tot fysieke en mentale uitputting.

Misschien ben je bekend met burn-out. In de eerste fase draait het erom dat je je energieniveaus weer aanvult en je weer lekker in je vel komt te zitten. Daarna kan je pas weer verder met het rustig opbouwen van werkzaamheden. Wil je hier meer over weten, neem dan gerust contact op.

In mijn periode van herstel zag ik dat vele mensen met mij dezelfde 'strategie' hanteerden: harder lopen, sneller (efficiënter) proberen te werken en controle houden. En dit leidde bij de meesten tot uitputting. We misten de waardevolle mentale vaardigheden die topsporters bijvoorbeeld ontwikkelen onder begeleiding van een sportpsycholoog.

Die inzichten uit de sportpsychologie hebben mij niet alleen persoonlijk veel gebracht, maar ook geïnspireerd om te werken aan een nieuwe strategie: die van de MIND vol POWER professional.
 
En deze strategie werkt wel! Er is aandacht voor bewustzijn, sociale aspecten, mentale kracht en het nemen van regie. Een combinatie van zachte en harde vaardigheden. Gericht op de persoonlijke (innerlijke) ontwikkeling, maar ook in contact met de buitenwereld. De MIND vol POWER strategie zorgt ervoor dat je fysiek, mentaal en emotioneel blijft ontwikkelen. 

In de mind map hieronder zie je op welke thema's de MIND vol POWER strategie is gebaseerd. Ieder individu, team of organisatie vindt in deze mind map zijn of haar zwakke en sterke punten. En hier bouwen we de training en coaching omheen.

 

MvP strategie (2)

Over Manon


MIND vol POWER is geïntegreerd in mijn leven. Ik kan er mijn passies voor ontwikkeling, beweging en sport in combineren. En het opleiden van MIND vol POWER professionals geeft heel veel voldoening.

Als Expert Mental health binnen het bedrijfsleven ben ik gefocust en resultaatgericht. Op de werkvloer ben ik onderzoekend, enthousiast, motiverend en creatief. Ik hecht veel waarde aan een fijne samenwerking en aan wederzijds vertrouwen. 

Voor MIND vol POWER werk ik vanuit huis als het nodig is en bij de klant wanneer dit kan. En daarnaast geef ik veel 1-op-1 coaching in de buitenlucht.  
 
Work-life integration werkt voor mij beter dan het zoeken naar balans. Dus zorg ik voor voldoende tijd voor mijn gezin, met 3 kinderen. Samen zijn we veel buiten en actief bezig. Ook vind je me nog af en toe in de spreekkamer, als dierenarts. 

Mijn persoonlijke ontspanning vind ik in gitaar spelen en experimenteren in de keuken. 

 

Iets over mijn coaching stijl


We starten uiteraard met het verkennen van jouw situatie. Op welke punten loop jij vast, of welke ontwikkelwensen heb jij? Het eerste gesprek kan je m.b.v. bovenstaande mind map voorbereiden. Je krijgt hier over de mail meer informatie over.

Tijdens de coaching werken we samen. Ik luister en denk met je mee, check jouw inzicht en bewaak de rode draad. Maar verwacht ook dat ik je prikkel en uitdaag om proactief en met nieuwsgierigheid andere mogelijkheden te verkennen. En uiteraard geef ik je aanwijzingen en oefeningen om jouw mentale fitheid verder mee te vergroten.
 
Met mijn coachees creëer ik gemakkelijk een open vertrouwde sfeer, hierdoor komen we gemakkelijk in een diepere laag. Dit is zeker niet altijd nodig, maar vaak erg waardevol. Ook ga je in relatief korte tijd verbanden leggen en maak je een grote persoonlijke ontwikkeling door.
 
Zoals eerder genoemd, werk ik met een mix van ACT, mindfulness en sportpsychologie. Ik gebruik uitsluitend onderbouwde oefeningen en methodieken om jou te helpen ontwikkelen tot de beste versie van jezelf. En een echte MIND vol POWER professional!  
 
Binnenkort lees je hier meer over de door mij gebruikte methodieken.
Wil je hier bericht van ontvangen of gewoon op de hoogte blijven van MIND vol POWER, meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.

 

 

Wil jij aan de slag?

Denk je na het bekijken van deze website dat Mind vol Power en jij een goede match zijn? Neem dan eenvoudig contact op voor meer informatie, of boek een gratis telefonische intake.