Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Over Manon


 

Vijf woorden die mij als coach typeren:

  • doortastend
  • enthousiast
  • gedreven
  • creatief
  • vertrouwd

Mijn missie: meer awareness voor mentale fitheid

Je mentale fitheid heeft invloed op je functioneren en presteren. En is daarom minstens zo belangrijk als je fysieke fitheid. Ze gaan hand in hand.
 
Als je bijvoorbeeld last hebt van chronische stress, dan ga je uiteindelijk met allerlei fysieke klachten naar de huisarts. Maar bij ‘alleen’ een gevoel van (matige tot ernstige) stress, onrust of gebrek aan motivatie of zelfvertrouwen, trek je niet aan de bel. Een gemiste kans als je het mij vraagt.
 
Mentale fitheid ontwikkelt zich, net als fysieke fitheid, door training. Je verhoogt hiermee niet alleen je veerkracht, maar ook je prestaties!
 
In de topsport wordt hier al decennialang gebruik van gemaakt. Het toepassen van die sportpsychologische kennis en ervaring, aangevuld met mindfulness en ACT (Acceptance and Commitment Therapy), maakt presteren makkelijker.

Mijn redenen om te starten met Mind vol Power

Met een beginnersgeest, enthousiasme, focus en inzet kwam ik ver. Van 6-jarige dromer naar veearts. Van veearts naar docent. Van docent naar manager in het HBO. Ik stroomde bijna als vanzelf van de ene naar de andere rol.
 
En toen was opeens mijn energie op. Werken, sporten, de zorg voor twee jonge kinderen. Ik liep mezelf volledig voorbij. En ik was niet meer die fitte, energieke en enthousiaste Manon die ik wilde zijn. Oververmoeid en van de ene op de andere dag niet meer in staat om het hele circus draaiende te houden. M’n perfectionisme, doelgerichtheid en gedrevenheid. Het werd altijd gewaardeerd. Maar die eigenschappen leidden bij mij ook tot uitputting.
 
Door middel van coaching, training en opleidingen ontwikkelde ik daarna de mentale vaardigheden die ik nodig had. Naast een hoop nieuwe kennis, en zelfinzicht, leerde ik weer voelen. Voelen wat ik nodig had, wat ik wilde. En daarmee ben ik betere keuzes gaan maken. Gefocust, maar met aandacht voor de verschillende facetten van fitheid. Fysiek, mentaal en emotioneel in balans.
 
Zo is MIND vol POWER ontstaan. Vanuit een krachtig brein naar een MIND vol POWER.
En in een paar jaar tijd is het aanbod flink gegroeid. Teamtrainingen, individuele coaching en zelfs een 4-daagse training Persoonlijk Leiderschap.

Over Manon nu

In de samenwerking als trainer en coach ben ik doortastend, enthousiast, gedreven en creatief. Ik hecht veel waarde aan een fijne samenwerking en aan vertrouwen. Mijn bedrijf MIND vol POWER is écht onderdeel van mijn leven. Ik kan er mijn passies voor ontwikkeling, beweging en sport in combineren. Naast 1-op-1 coaching geef ik graag interactieve lezingen en training over mentale fitheid. De groepsdynamiek zien veranderen tijdens een traject bezorgt mij nog iedere keer kippenvel.
 
Het ondernemerschap geeft mij nu de vrijheid om mijn leven in te richten zoals ik wil. Work life integration werkt voor mij beter dan het zoeken naar balans. Naast alles rondom MIND vol POWER hou ik voldoende tijd over voor mijn gezin, met 3 kinderen, en voor ontspanning. Samen zijn we actief bezig en sporten we het hele jaar door. Mijn persoonlijke ontspanning vind ik in meditatie, muziek (gitaar, drummen en gekke dansjes) en koken.

Mijn coaching stijl

Tijdens de coaching werken we samen. Ik luister en denk met je mee, check jouw inzicht en bewaak de rode draad. Maar verwacht ook dat ik je prikkel en uitdaag om proactief en met nieuwsgierigheid andere mogelijkheden te verkennen. En uiteraard geef ik je aanwijzingen en oefeningen om jouw mentale fitheid verder mee te vergroten.
 
Met mijn coachees creëer ik gemakkelijk een open vertrouwde sfeer, hierdoor komen we gemakkelijk in een diepere laag. Dit is zeker niet altijd nodig, maar vaak erg waardevol. Ook kan ik in relatief korte tijd verbanden leggen en hiermee orde aanbrengen en helderheid geven.
 
Zoals eerder genoemd werk ik met een mix van ACT, mindfulness en sportpsychologie. Ik gebruik onderbouwde oefeningen en methodieken om jou te helpen ontwikkelen tot de beste versie van jezelf! 
 
In dit artikel lees je meer over de door mij gebruikte methodieken. ->

Kan ik jou helpen?

Denk je na het bekijken van deze website dat Mind vol Power en jij een goede match zijn? Neem dan contact met mij op voor meer informatie, of boek direct een gratis intake.