Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Hoe overwin je veelvoorkomende obstakels als teammanager?

Een korte checklist voor Teammanagers


Welkom bij dit artikel waarin ik enkele van de meest voorkomende obstakels bespreek die je kunt tegenkomen bij het nastreven van je doelen, en hoe je ze kunt overwinnen!

Echt een onderwerp naar mijn hart. Op dit moment ben ik zelf in voorbereiding op een 72-uurs Special Forces training, om te ervaren hoe ik fysiek en mentaal omga met extreme omstandigheden. Een soort van 'practice what you preach' in het kwadraat!

Als ervaren teamcoach weet ik ook dat het bereiken van doelen niet altijd gemakkelijk is, maar met de juiste aanpak kan je ieder team naar succes leiden. Laten we eens kijken hoe jij die uitdagingen kan aanpakken en jouw team weer op weg kan helpen naar het realiseren van hun doelen.

 

Gebrek aan duidelijke doelen

Gelijk één van de grootste obstakels bij het bereiken van doelen: het gebrek aan duidelijkheid.

Als teammanager is het essentieel om ervoor te zorgen dat je team heldere, specifieke en meetbare doelen heeft. Check dus met regelmaat of het bekende acronym 'SMART' nog opgaat.

Neem de tijd om samen met je team doelen te stellen die uitdagend maar haalbaar zijn, en check of iedereen begrijpt wat er van hen wordt verwacht. De kracht zit in de herhaling!

 

Gebrek aan motivatie

Soms kan het moeilijk zijn om jezelf en je team gemotiveerd te houden, vooral als jullie geconfronteerd worden met tegenslagen. Zoals een onaangekondigde reorganisatie of andere koerswijziging.

Als teammanager is het juist belangrijk om een inspirerende en ondersteunende omgeving te creëren waarin je team zich gewaardeerd en gemotiveerd voelt. Moedig open communicatie aan, erken de inspanningen van je team en wees bereid om hen te ondersteunen bij het overwinnen van uitdagingen.

 

 

Gebrek aan samenwerking

Effectieve samenwerking is van cruciaal belang voor het bereiken van doelen, maar het kan soms moeilijk zijn om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen.

Als teammanager is het jouw taak om een cultuur van samenwerking te bevorderen en ervoor te zorgen dat je team effectief kan communiceren en samenwerken. Moedig openheid, respect en empathie aan binnen je team en benadruk het belang van teamwork bij het nastreven van gemeenschappelijke doelen.

 

Tegenslagen en obstakels

Het is onvermijdelijk dat je team onderweg naar het bereiken van doelen te maken krijgt met extra tegenslagen en obstakels.

Als teammanager is het belangrijk om je team te helpen veerkrachtig te zijn en zich aan te passen aan veranderingen.

Moedig een positieve mindset aan, help je team om te leren van tegenslagen en moedig hen aan om creatieve oplossingen te vinden voor obstakels die ze tegenkomen.

 

Ontspannen gesprek met teamleider  

 

Gebrek aan follow-up en begeleiding

Ten slotte is het belangrijk om regelmatig de voortgang van je team te monitoren en hen de nodige ondersteuning en begeleiding te bieden.

Als teammanager is het jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat je team op koers blijft en om eventuele problemen of uitdagingen die zich voordoen aan te pakken.

Plan regelmatige check-ins, geef constructieve feedback en bied indien nodig extra ondersteuning om ervoor te zorgen dat je team succesvol blijft.

 

Ook een succesvolle manager vraagt om hulp 

Als je deze obstakels met vastberadenheid en toewijding aanpakt, kun je je team helpen om hun doelen te bereiken en een positieve impact te hebben op hun succes.

Blijf je team inspireren, ondersteunen en aanmoedigen, en samen kunnen jullie alles bereiken wat je je voorstelt.

 

Met bovenstaande tips hoop ik je al een eind op weg geholpen te hebben. 

Lukt het niet helemaal? Maar wil je wel graag veranderen, patronen doorbreken of een sterkere koers varen? Plan dan een gesprek in, zodat je met een beetje hulp veel meer resultaat gaat boeken.

Ik wens je veel succes en plezier met het overwinnen van obstakels!!

Met een MIND vol POWER,
Manon

 

Manon over MIND vol POWER

"MIND vol POWER helpt jou op een gezonde manier mentaal fit en sterk worden.
Sterke mentale vaardigheden helpen jou jij succesvol en gelukkig te zijn in een continue veranderende, drukke en complexe wereld.

Geen onmogelijke opgave maar een kwestie van jezelf trainen, jezelf blijven ontwikkelen." 

Meer over ons