Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

FAQ


 

Hieronder beantwoorden we de meest gestelde vragen. Maar ook jouw vragen beantwoorden we graag. Stuur ons een mail of neem contact op via de contactpagina

Coaching

V: Kan ik met alle vragen en klachten bij MIND vol POWER terecht?

A: Onze filosofie leent zich voor veel ontwikkelvragen. Maar we kunnen je niet overal mee helpen. We bieden geen therapeutische behandeling van (ernstig) psychische problemen. Tijdens de intake bekijken we de mogelijkheden.

 

V: Hoe weet ik of coaching voor mij de juiste keuze is?

A: Je mag altijd gebruik maken van de intake om deze vraag te bespreken. Als MIND vol POWER geen passend aanbod heeft, verwijzen we je door.

 

 V: Wat voor soorten coaching biedt MIND vol POWER aan?

 A: Wij bieden loopbaancoaching, executive coaching, stress coaching en prestatiecoaching aan. Voor andere soorten coaching kunnen we je verwijzen naar deskundige collega's. Daarnaast bieden we trainingen en interactieve lezingen aan.

 

V: Is een intakegesprek altijd nodig?

A: Ja. Wij vinden van wel. Een intakegesprek is de eerste kennismaking met een nieuwe klant. Hierin bespreken we de ontwikkelvraag en krijg je informatie over de mogelijkheden bij MIND vol POWER. Een intakegesprek duurt ongeveer 20 minuten.

 

V: Hoe lang duurt een coachgesprek?

A: Een coachgesprek duurt 90 minuten. Een online coachsessie is korter, en duurt maximaal 60 minuten.

 

V: Hoeveel gesprekken zitten er in een coachtraject?

A: Voor veel ontwikkelvragen zijn 7 à 8 gesprekken voldoende.

 

V: Is een éénmalig coachgesprek ook mogelijk?

A: Dit is zeker mogelijk. Hierbij werken we vaak met een casus, een voorbeeldsituatie, waar de klant vragen over heeft. Coaching leidt tot nieuwe inzichten en handvatten voor de klant.

 

V: Wat als we eerder klaar zijn met een coachtraject?

A: Zodra we merken dat het doel is bereikt, ronden we een traject af. Ook als dit korter is dan gepland. De resterende coachgesprekken worden niet berekend.

 

V: Wanneer duurt een coachtraject langer?

A: Soms ontwikkel je tijdens een coachtraject nieuwe vragen. Die pakken we mee als ze bijdragen aan het bereiken van jouw ontwikkeldoel. De coach geeft aan of er extra tijd voor nodig is. Dan kan je het coachtraject uitbreiden, met bijvoorbeeld 2 extra gesprekken.

 

V: Wat is het verschil tussen MIND vol POWER coaching en een goed gesprek?

A: De coach haalt meer informatie uit een gesprek dan een fijne gesprekspartner kan. En koppelt dit terug op een manier die bijdraagt aan jouw coachdoel(en). Het hele coachgesprek is erop gericht om jou de juiste kant op te krijgen. Qua persoonlijke ontwikkeling, maar ook qua vaardigheden die bijdragen aan jouw mentale fitheid.

 

V: Wat is het verschil tussen MIND vol POWER en een andere coachorganisatie?

A: MIND vol POWER combineert verschillende disciplines in haar coaching en trainingen. Deze mix van o.a. sportpsychologie, ACT (Acceptance and Commitment Therapy), mindfulness en systemisch werk vormt een brug tussen de ratio en het gevoel. Hiermee brengen we ieders mentale fitheid naar een hoger niveau.Individueel en in teamverband.

 

V: Ik heb veel ervaring als leidinggevende. Tot welk ontwikkelniveau coachen jullie?

A: We hanteren geen grens. Onze filosofie leent zich namelijk voor ontwikkelvragen op ieder niveau. Voor executive coaching bij meer ervaren leidinggevenden kiezen we soms voor een lagere frequentie van coachen over een langere termijn. Bijvoorbeeld iedere 2 maanden gedurende een jaar. Dit kan als de vaardigheden onder de pijler Regie nemen al goed zijn ontwikkeld.

 

V: Wat is het verschil tussen een psycholoog en MIND vol POWER coaching?

A: Hierin zit zeker overlap. MIND vol POWER maakt bijvoorbeeld veel gebruik van ACT, een 3lijns gedragstherapie. En ook van positieve psychologie. Net als steeds meer psychologen doen. Maar het verschil zit hem in de vraagstelling. Wij trainen en coachen op mentale vaardigheden, veelal werkgerelateerd of prestatiegericht. Mensen met (ernstig) psychische problemen worden doorverwezen naar andere deskundigen.

 

Betalen

V: Wordt MIND vol POWER coaching vergoed vanuit de zorgverzekering?

A: Helaas nog niet. De laatste jaren komt hier wel steeds meer aandacht voor, omdat het coachen op mentale fitheid een aantoonbaar positief effect op de gezondheid heeft.

 

V: Wat kost coaching?

A: Een gemiddeld coachtraject kost tussen de 1000 en 1200 euro. Na de intake sturen we je een voorstel met de bijbehorende kosten. Voor coachtrajecten via de werkgever hanteren we ander tarief (incl. BTW).

 

Locatie

V: Waar vinden de coachsessies plaats?

De coach komt in overleg naar de werkplek. Dit scheelt de klant reistijd. Ook maken wij gebruik van verschillende locaties van het Coachhuis in Nederland. En voor onze internationale klanten is online coaching een uitkomst. 

 

MINDvolPOWER - Teamexpert mentale fitheid

4,8

5 mensen raden ons aan

alle beoordelingen weergevenschrijf een beoordeling

Suzanna Triel

Coaching van Manon vond ik heel positief. Het gesprek was echt fijn, ze is er echt voor jou. Zij geeft je het gevoel dat ze voor jou een oplossing zoekt en daar doet ze echt haar best voor. Verder kwamen er andere creatieve ideeën naar boven tijdens het gesprek Ten behoeve van mijzelf en voor het werk. Het was heel verhelderend. De dag erna de tips van Manon toegepast en het werkte prima. Vooral het positieve gevoel bleef hangen. Na de coaching had ik zin in om alles aan te pakken en uit te proberen na wat we besproken hadden. De wandeling was mooi en geeft ontspannen gevoel 👍👍👍👍Zeer tevreden 😊

Ivo Lovricevic

Als senior manager met een behoorlijke staat van dienst, sta ik op een keerpunt in mijn carrière, waarbij ik het in de huidige rare coronatijd moeilijk vind om de juiste draai en richting te vinden. Om hier verder in te komen, heb ik met Manon in het afgelopen jaar een aantal wandelsessies gehad in de natuur bij Delfgauw. Ik had al direct een klik. Manon heeft snel een goed beeld van wat er aan de hand is. Op een sympathieke maar duidelijke manier geeft zij aan wat er gedaan moet worden. Gewapend met een heel arsenaal aan tools, oefeningen en ervaringen, wist ze mij in beweging te krijgen. Ik heb nu een veel duidelijker beeld welke kant ik op moet gaan en ik ben nu veel gerichter bezig met mijn toekomstplannen. Ik ben haar hier heel dankbaar voor.

Stefan Jol

De begeleiding van Manon heeft mij heel erg geholpen om tijdens de pandemie mijn team op afstand op topniveau te houden! Met de tips en adviezen kon ik de behoeften van mijn teamleden begrijpen en daar op inspelen. Manon levert kwaliteit en is absoluut een aanrader!

Kleinschalige Kinderopvang Jeremina

Voor mij als leidinggevende in mijn eigen bedrijf(kinderopvang) en zelf pedagogisch coach te zijn voor mijn team vond ik het heel fijn om mijn eigen knelpunten te bespreken met Manon. Dit in combinatie met het lopen(waar ik best tegen op zag) was een geweldige ervaring! In anderhalf uur hadden we bijna 8 km gelopen en heel veel besproken. Fijne zelf inzichten gekregen en handvatten meegekregen. Daarnaast met de combinatie van het lopen voelde ik mij na de sessie heel licht maar krachtig en heel voldaan. Ook heel trots dat het lopen zo gelukt was in combinatie met elkaar te praten. Manon dank je wel!!

Wil jij aan de slag?

Denk je na het bekijken van deze website dat Mind vol Power en jij een goede match zijn? Neem dan eenvoudig contact op voor meer informatie, of boek een gratis telefonische intake.

 

AANPAK

Onze aanpak is positief, doortastend en resultaatgericht. En sluit aan bij de MIND vol POWER waarden:

  • verbinding
  • kracht
  • balans

METHODE

Bij MIND vol POWER team- en leiderschapsontwikkeling wordt gebruik gemaakt van sportpsychologIe, Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en systemisch leiderschap. 

Lees hier verder.

LOCATIE

We komen naar je toe. Dit scheelt dus reistijd! Coaching kan in overleg ook in de buitenlucht plaatsvinden. Of online. 

Zie ook onze FAQ of boek een intake.

REVIEWS

We vragen onze klanten altijd om feedback. Handig voor ons en voor jou. Je leest hun ervaringen op onze website. 

Ben je benieuwd of MIND vol POWER ook jouw ontwikkeling kan versnellen? Boek een intake.