Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

FAQ


 

Hieronder beantwoorden we de meest gestelde vragen. Maar ook jouw vragen beantwoorden we graag. Stuur ons een mail of neem contact op via de contactpagina. 

Coaching

V: Kan ik met alle vragen en klachten bij MIND vol POWER terecht?

A: Onze filosofie leent zich voor veel ontwikkelvragen. Maar we kunnen je niet overal mee helpen. We bieden geen therapeutische behandeling van (ernstig) psychische problemen. Tijdens de intake bekijken we de mogelijkheden.
 

V: Hoe weet ik of coaching voor mij de juiste keuze is?

A: Je mag altijd gebruik maken van de intake om deze vraag te bespreken. Als MIND vol POWER geen passend aanbod heeft, verwijzen we je door.
 

 V: Wat voor soorten coaching biedt MIND vol POWER aan?

 A: Wij bieden loopbaancoaching, executive coaching, stress coaching en prestatiecoaching aan. Voor andere soorten coaching kunnen we je verwijzen naar deskundige collega's. Daarnaast bieden we trainingen en interactieve lezingen aan.
 

V: Is een intakegesprek altijd nodig?

A: Ja. Wij vinden van wel. Een intakegesprek is de eerste kennismaking met een nieuwe klant. Hierin bespreken we de ontwikkelvraag en krijg je informatie over de mogelijkheden bij MIND vol POWER. Een intakegesprek duurt ongeveer 20 minuten.
 

V: Hoe lang duurt een coachgesprek?

A: Een coachgesprek duurt 90 minuten. Een online coachsessie is korter, en duurt maximaal 60 minuten.
 

V: Hoeveel gesprekken zitten er in een coachtraject?

A: Voor veel ontwikkelvragen zijn 7 à 8 gesprekken voldoende.
 

V: Is een éénmalig coachgesprek ook mogelijk?

A: Dit is zeker mogelijk. Hierbij werken we vaak met een casus, een voorbeeldsituatie, waar de klant vragen over heeft. Coaching leidt tot nieuwe inzichten en handvatten voor de klant.
 

V: Wat als we eerder klaar zijn met een coachtraject?

A: Zodra we merken dat het doel is bereikt, ronden we een traject af. Ook als dit korter is dan gepland. De resterende coachgesprekken worden niet berekend.
 

V: Wanneer duurt een coachtraject langer?

A: Soms ontwikkel je tijdens een coachtraject nieuwe vragen. Die pakken we mee als ze bijdragen aan het bereiken van jouw ontwikkeldoel. De coach geeft aan of er extra tijd voor nodig is. Dan kan je het coachtraject uitbreiden, met bijvoorbeeld 2 extra gesprekken.

 

Over MIND vol POWER

V: Wat voor diensten bieden jullie aan?

A: MIND vol POWER heeft vanaf 2017 een eigen framework ontwikkelt. Hierdoor is er ruimte om met verschillende ontwikkelvragen te werken en kunnen we veel verschillende mentale vaardigheden trainen. Tijdens de intake adviseren we je hierover, zodat je gemakkelijker een goede keuze kan maken voor coaching en/of training. 

V: Hoe zijn jullie coaches opgeleid?

A: Onze coaches zijn wo-opgeleid en zijn altijd aangesloten bij de NOBCO, de grootste beroepsorganisatie voor coaches in Nederland. Ook hebben ze hun eigen specialisatie(s) en volgen jaarlijks voldoende nascholing om onze topkwaliteit van coaching te waarborgen.

 

V: Ik heb veel ervaring als leidinggevende. Tot welk ontwikkelniveau coachen jullie?

A: We hanteren geen grens. Onze filosofie leent zich namelijk voor ontwikkelvragen op ieder niveau. Voor executive coaching bij meer ervaren leidinggevenden kiezen we soms voor een lagere frequentie van coachen over een langere termijn. Bijvoorbeeld iedere 2 maanden gedurende een jaar. Dit kan als de vaardigheden onder de pijler Regie nemen al goed zijn ontwikkeld.

V: Wat is het verschil tussen MIND vol POWER coaching en een goed gesprek?

A: De coach haalt meer informatie uit een gesprek dan een fijne gesprekspartner kan. En koppelt dit terug op een manier die bijdraagt aan jouw coachdoel(en). Het hele coachgesprek is erop gericht om jou de juiste kant op te krijgen. Qua persoonlijke ontwikkeling, maar ook qua vaardigheden die bijdragen aan jouw mentale fitheid.
 

V: Wat is het verschil tussen MIND vol POWER en een andere coachorganisatie?

A: MIND vol POWER combineert verschillende disciplines in haar coaching en trainingen. Onze specialisaties zijn: Sportpsychologie, ACT (Acceptance and Commitment Therapy), Mindfulness en Systemisch werk. Wij vinden een balans tussen ratio en gevoel belangrijk. Hiermee brengen we ieders mentale fitheid naar een hoger niveau. Individueel en in teamverband.
 

V: Wat is het verschil tussen een psycholoog en MIND vol POWER coaching?

A: Hierin zit zeker overlap. MIND vol POWER maakt bijvoorbeeld veel gebruik van ACT, een 3lijns gedragstherapie. En ook van positieve psychologie. Net als steeds meer psychologen doen. Maar het verschil zit hem in de vraagstelling. Wij trainen en coachen op mentale vaardigheden, veelal werkgerelateerd of prestatiegericht. Mensen met (ernstig) psychische problemen worden doorverwezen naar andere deskundigen.

 

Mentale fitheid 

V: Is mentale fitheid trainbaar?

A: Ja, mentale fitheid is net als fysieke fitheid trainbaar. Bij het trainen van je mentale fitheid draait het om het vergroten van je mentale kracht & uithoudingsvermogen, oftewel het trainen van je hersenen. We helpen je graag bij de keuze voor een coach of training. Boek hiervoor een gratis intake.

V: Val je na coaching niet terug in je oude patronen?

A: Naast het volgen van onze filosofie vinden we het belangrijk om een ontwikkelvraag in perspectief te plaatsen. Hoe verhoudt die vraag zich tot het hele systeem waarin je je bevindt? Hoe wordt er gereageerd op ontwikkeling of verandering? En wat kan je doen om dit positief beïnvloeden? Deze systemische benadering leidt tot meer duurzame veranderingen. Bij de organisaties en de mensen met wie we werken.

 

Betalen

V: Wordt MIND vol POWER coaching vergoed vanuit de zorgverzekering?

A: Helaas nog niet. De laatste jaren komt hier wel steeds meer aandacht voor, omdat het coachen op mentale fitheid een aantoonbaar positief (+preventief!) effect op de gezondheid heeft. 
 

V: Wat kost coaching?

A: Een gemiddeld coachtraject kost tussen de 1000 en 1200 euro. Na de intake sturen we je een voorstel met de bijbehorende kosten. Voor coachtrajecten via de werkgever hanteren we een ander tarief (incl. BTW).
 

V: Kan ik in termijnen betalen?

A: Ja. Hier maken we dan duidelijke afspraken over. We hebben geen wanbetalers en dat houden we graag zo.

 

Locatie

V: Waar vinden de coachsessies plaats?

A: Wij willen onze klanten ontzorgen. Dit betekent dat de coach regelmatig naar de werkplek van de klant afreist. Dit scheelt de klant natuurlijk reistijd. Ook maken wij gebruik van verschillende locaties van het Coachhuis in Nederland. En voor onze internationale klanten is online coaching ideaal. Een enkele keer stappen we in de Thalys of het vliegtuig. 
 

V: Wat is het Coachhuis?

A: Het Coachhuis biedt coach/gespreksruimtes, spreekkamers en groepsruimtes op meer dan 100 locaties in Nederland. MIND vol POWER is hierbij aangesloten.

 

MINDvolPOWER - mentale groei & persoonlijke ontwikkeling

4,8

5 mensen raden ons aan

alle beoordelingen weergevenschrijf een beoordeling

Suzanna Triel

Coaching van Manon vond ik heel positief. Het gesprek was echt fijn, ze is er echt voor jou. Zij geeft je het gevoel dat ze voor jou een oplossing zoekt en daar doet ze echt haar best voor. Verder kwamen er andere creatieve ideeën naar boven tijdens het gesprek Ten behoeve van mijzelf en voor het werk. Het was heel verhelderend. De dag erna de tips van Manon toegepast en het werkte prima. Vooral het positieve gevoel bleef hangen. Na de coaching had ik zin in om alles aan te pakken en uit te proberen na wat we besproken hadden. De wandeling was mooi en geeft ontspannen gevoel 👍👍👍👍Zeer tevreden 😊

Stefan Jol

De begeleiding van Manon heeft mij heel erg geholpen om tijdens de pandemie mijn team op afstand op topniveau te houden! Met de tips en adviezen kon ik de behoeften van mijn teamleden begrijpen en daar op inspelen. Manon levert kwaliteit en is absoluut een aanrader!

Ivo Lovricevic

Als senior manager met een behoorlijke staat van dienst, sta ik op een keerpunt in mijn carrière, waarbij ik het in de huidige rare coronatijd moeilijk vind om de juiste draai en richting te vinden. Om hier verder in te komen, heb ik met Manon in het afgelopen jaar een aantal wandelsessies gehad in de natuur bij Delfgauw. Ik had al direct een klik. Manon heeft snel een goed beeld van wat er aan de hand is. Op een sympathieke maar duidelijke manier geeft zij aan wat er gedaan moet worden. Gewapend met een heel arsenaal aan tools, oefeningen en ervaringen, wist ze mij in beweging te krijgen. Ik heb nu een veel duidelijker beeld welke kant ik op moet gaan en ik ben nu veel gerichter bezig met mijn toekomstplannen. Ik ben haar hier heel dankbaar voor.

Sandy van der Kooij

Na veel inspanning op het gebied van opleidingen en werk had ik mijn droombaan bereikt. Echter na een aantal jaar begon het te knagen. Waarom was ik succesvol maar niet gelukkig? Ik kreeg geen goede balans tussen werk en privé, kreeg pas rust als ik mijn werk af had en wilde altijd maar meer kennis vergaren. Mijn brein en lichaam maakten overuren. Dit patroon wilde ik doorbreken met ondersteuning van een coach. Omdat ik geloof in de kracht van bewegen en coaching kruiste mijn zoektocht het pad van Manon. Een vakkundige coach en tevens ervaringsdeskundige. Er was meteen een klik. Op energieke wijze en vanuit positiviteit leerde Manon mij inzicht te krijgen in mijn handelen en door middel van tips doorbrak ik mijn patronen. Manon is een aanrader voor iedereen die op een andere manier in het leven wil gaan staan!

Wil jij aan de slag?

Denk je dat MIND vol POWER en jij een goede match zijn? Neem dan eenvoudig contact op voor meer informatie, of boek een vrijblijvende telefonische intake.

 

AANPAK

Ons framework is uniek voor het ontwikkelen van meer veerkracht. We houden rekening met drie P's:

  • People
  • Planet
  • Profit

METHODE

Kenmerkend & onderscheidend, 
onze unieke mix van:

Sportpsychologie, Mindfulness, ACT & Systemisch werken.

Lees hier verder.

LOCATIE

Delfgauw | Den Haag | Rotterdam
Op locatie i.o.

Boek een intake 

Een combinatie van binnen, buiten en online coaching is mogelijk.

REVIEWS

Feedback is goud waard. Voor jou én voor ons. Je leest Google reviews op onze website. 

Wil je graag jouw ontwikkeling versnellen? Boek een intake.