Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

De MIND vol POWER filosofie


 

Bij mijn school voor mentale fitheid en prestatieverhoging vind je een compleet programma voor de ontwikkeling van jouw MIND vol POWER. Hiernaast lees je meer over onze filosofie.

Manon

 

Mentaal & fysiek  

Mentale fitheid is net als fysieke fitheid trainbaar.
Als we onze fysieke fitheid willen vergroten, gaan we ons lichaam trainen. In de sportschool, bij een sportclub, met behulp van online lessen of een trainingsplatform. Er zijn meer dan genoeg opties om uit te kiezen.

Diversiteit

Bij het trainen van je mentale fitheid draait het om het vergroten van je mentale kracht & uithoudingsvermogen, oftewel het trainen van je hersenen. Ook hier zijn er veel mogelijkheden. Van yogaschool tot retraites. En van life coaching tot online mindfulness trainingen. Dit grote en diverse aanbod maakt het lastig om een goede keuze te maken. Zeker als het nog relatief onbekend terrein voor je is.

Eigen filosofie

MIND vol POWER heeft een aantal disciplines gecombineerd tot een eigen filosofie. Hierdoor is er ruimte om met verschillende ontwikkelvragen te werken en kunnen we veel verschillende mentale vaardigheden trainen. Tijdens de intake adviseren we je hierover, zodat je gemakkelijker een goede keuze kan maken voor de aanpak die bij jou past. Je leest meer over onze filosofie onderaan deze pagina.

Disciplines

We maken gebruik van de volgende disciplines: sportpsychologie, positieve psychologie, mindfulness, ACT (Acceptance and Commitment Therapy), systemisch werken en karakterstructuren.
Dit is afhankelijk van de ontwikkelvraag, maar ook van de persoon. Waar de ene persoon behoefte heeft aan onderbouwing, bijvoorbeeld sportpsychologisch. Zal de ander veel leren van lichamelijke ervaringen, zoals bij mindfulness en systemisch werk.

Duurzaamheid

Naast het volgen van onze filosofie vinden we het belangrijk om een ontwikkelvraag in perspectief te plaatsen. Hoe verhoudt die vraag zich tot het hele systeem waarin je je bevindt? Hoe wordt er gereageerd op ontwikkeling of verandering? En wat kan je doen om dit positief beïnvloeden? Deze systemische benadering leidt tot meer duurzame veranderingen. Bij de organisaties en de mensen met wie we werken.

 

Programma-overzicht

Maatwerk & Incompany trajecten

Voor bedrijven met een ontwikkelvraag ten aanzien van de mentale fitheid binnen hun bedrijf. Meer informatie over deze trajecten vind je hier.

Trainingen & interactieve lezingen

Wil je je team inspireren of beter organiseren? Wil je onder begeleiding reflecteren of werken aan nieuwe plannen? Kijk dan eens bij workshops voor een van onze trainingen of lezingen.

Coaching

Dit is een van onze belangrijkste trainingsvormen. Uiteraard voor de individuele coachtrajecten, maar ook tijdens de incompany trajecten. Manon is naast eigenaar van MIND vol POWER ook onze meest ingezette coach voor leiderschapscoaching en prestatiecoaching. Hier lees je meer over de coachtrajecten die wij aanbieden.

 

Meer over de MIND vol POWER filosofie

We hebben verschillende mentale vaardigheden nodig in ons leven. We hebben ze ontwikkeld vanaf onze geboorte door ervaringen en (on-)bewuste training ervan. We zetten ze vaak automatisch in, volkomen onbewust. We volgen hierin onze eigen patronen en maken gebruik van onze sterkste kwaliteiten.

Kwaliteiten bij iedereen

Als er een beroep op je andere kwaliteiten wordt gedaan voel je je minder zeker van je zaak. “Kan ik dit wel? Ben ik wel goed genoeg?”, vraag je je dan af.
Wij denken van wel. Wij denken dat iedereen een MIND vol POWER heeft. Met meer en minder goed ontwikkelde vaardigheden. En wij helpen je bij de ontwikkeling hiervan.

Onze rol als school

Als school voor mentale fitheid en prestatieverhoging bieden we coaching én training aan. Een compleet ontwikkelprogramma voor organisaties en hun leidinggevenden. Onze trainingen en lezingen zijn inspirerend en bieden vanuit een andere discipline een nieuwe blik op presteren, functioneren en mentaal fit zijn. Coaching geeft de mogelijkheid om ergens dieper in te duiken en 1-op1 specifieke vaardigheden te ontwikkelen.
Benieuwd naar onze leerzame trainingen of lezingen?

Onze pijlers

In onze filosofie zijn er 4 pijlers: bewustzijn, mentale kracht, socialiteit en regie nemen. In de mindmap hieronder zie je ze als grote cirkels terug. De mentale vaardigheden die onder deze pijlers vallen, staan bij de kleinere cirkels.

 

MvP strategie (2)

 

Individuele en meer sociale vaardigheden

De bovenste twee, bewustzijn en mentale kracht, gaan over interne, persoonlijke mentale vaardigheden.
De onderste grote cirkels gaan beiden over de verbinding en de interactie met je omgeving, de mensen om je heen.

Ordening: van zacht naar hard

Als je van links naar rechts de pijlers van de mindmap volgt, staan ze van zacht naar hard geordend. Bewustzijn en Socialiteit hebben een zachtere kleur gekregen dan Mentale kracht en Regie nemen. Zachte skills zijn de vaardigheden die een groter beroep doen op ons gevoel, ons inlevingsvermogen. De vaardigheden aan de rechterkant zijn meer actiegericht en vragen daadkracht en doorzettingsvermogen.

Ontwikkeling van een krachtiger brein

We hebben al deze vaardigheden nodig. Ze zijn niet los van elkaar in te zetten of te ontwikkelen. Maar misschien herken je je eigen sterke en minder sterke kwaliteiten in deze mindmap. Samen vormen ze jouw mentale kracht. En wij helpen bij de ontwikkeling van een krachtiger brein, jouw MIND vol POWER!
 

 

Wil jij aan de slag?

Denk je na het bekijken van deze website dat Mind vol Power en jij een goede match zijn? Neem dan eenvoudig contact op voor meer informatie, of boek een gratis telefonische intake.