Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Dag van Werkplezier in de Zorg: Zo Maak Jij 't Feest compleet!

 

Van elke werkdag een feestje maken

Gefeliciteerd! Vandaag is het ‘De dag van het Werkplezier in de Zorg'. En laten we eerlijk zijn, met de uitdagingen die de gezondheidszorg met zich meebrengt, verdienen jij en je team het om deze dag als een feest te ervaren. Of je nu een heldhaftige verpleegkundige bent, een briljante dokter, of een topmanager die het team leidt, werkplezier is de sleutel tot succes. Hier zijn een paar tips om van deze (of andere!) werkdag een feest te maken, speciaal voor jou en je geweldige team.

 

De magie van muziek

Wat is een feest zonder muziek? Maak van vandaag een muzikaal festijn! Stel een afspeellijst samen met de favoriete nummers van je team en laat die door de gangen schallen. Wetenschap zegt dat muziek de stemming verbetert, dus waar wacht je nog op? Draai die volumeknop omhoog en maak van je patiëntenzorg een feestje!

 

Complimenten Bingo

Vandaag draait alles om waardering. Maak van complimenten geven een spelletje met Complimenten Bingo. Maak kaarten met verschillende complimenten en laat je team elkaar 'bingo' geven wanneer ze er een ontvangen. De complimenten vliegen over de werkvloer, en wie weet, misschien gaat er wel iemand naar huis met een prijs!

 

 Vrolijke vrouw in de zorg

 

Power Nap Station

In de wereld van de gezondheidszorg is een powernap soms een levensredder. Richt een 'Power Nap Station' in waar teamleden even kunnen relaxen. Een powernap van 10-20 minuten kan wonderen doen voor energie en focus. Zorg voor comfy stoelen, zachte kussens, en misschien zelfs een slaapmasker voor die welverdiende rust.

 

Grappige Titels

Serieuze titels? Niet vandaag! Geef jezelf en je team grappige, onofficiële titels. Van 'Koning van de Koffie' tot 'Meester van de Mop'. Het maakt de werkomgeving luchtiger en geeft iedereen iets om te lachen. Maak van die saaie ziekenhuisgangen een komediepodium!

 

Start een 'Geheime Talenten' Show

Laat de verborgen talenten van je team schitteren. Start een 'Geheim Talent Show' waar iedereen zijn onontdekte vaardigheden kan tonen. Van luchtgitaar spelen tot goocheltrucs – alles is toegestaan. Vandaag draait alles om plezier, dus laat die talenten maar stromen!

 


Foto: FWG Progressional People

 

Stel een 'Fout van de Week' Award In

Niemand is perfect, en dat is helemaal oké. Omarm fouten als leermomenten door een 'Fout van de Week' award in te stellen. Het verlaagt de drempel om fouten toe te geven en maakt leren leuk. Maak van elke fout een kans om te groeien en te lachen!

 

Random Acts of Kindness

Verspreid vandaag positiviteit met willekeurige vriendelijke gebaren. Laat een lief briefje achter, breng een kopje koffie voor een collega mee, of organiseer een verrassingslunch. Kleine gebaren kunnen een groot verschil maken in de sfeer. Het draait allemaal om die glimlach op elkaars gezicht!

 

Vandaag is de dag om te vieren, te lachen en waardering te tonen voor het fantastische werk dat jij en je team elke dag doen. Werkplezier is de sleutel tot succes in de gezondheidszorg. Maak er een feest van en laat zien dat jullie het beste team zijn! ???? 

Veel werkplezier!

Met een MIND vol POWER,
Manon

 

Manon over MIND vol POWER

"MIND vol POWER helpt jou op een gezonde manier mentaal fit en sterk worden.
Sterke mentale vaardigheden helpen jou jij succesvol en gelukkig te zijn in een continue veranderende, drukke en complexe wereld.

Geen onmogelijke opgave maar een kwestie van jezelf trainen, jezelf blijven ontwikkelen." 

Meer over ons