Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Het hybride team van de toekomst dankzij een succesvolle manager

Nadat Tom zijn vijfde Zoom meeting van de dag afsloot, staarde hij een paar minuten voor zich uit. Hij overdacht deze nieuwe wereld van managen. Zijn team werkte vanuit huis en hijzelf ook. Het face-to-face contact was weggevallen. En dit persoonlijke contact was zo typerend voor zijn manier van leidinggeven. Hoe gaat hij dit nu aanpakken. Het zag er naar uit dat dit nog een tijd zo zou blijven.

Hij vroeg zichzelf af, net als duizenden andere managers: “Hoe kan ik effectief leidinggeven aan een virtueel team en tegelijkertijd ervoor zorgen dat mijn team veilig is in deze COVID-19-wereld?
 
Het goede nieuws is dat over de laatste 20 jaar, steeds meer werknemers vanuit huis zijn gaan werken en dat er al veel bekend is over het leiden van virtuele teams. Met de komst van deze pandemie heeft die trend zich exponentieel ontwikkeld, doordat gehele teams en bedrijven nu vanuit huis moeten werken (uit Elsevier, Organizational Dynamics1)

 

Weer vooruit
Al die ontwikkelingen volgen naast je Zoom meetings is gewoon teveel gedoe. De berichten in de media over de effecten van thuiswerken zorgen voor afleiding, maar maken de werksituatie er niet beter op. En hoewel we gewend raken aan de thuiswerksituatie en we er het beste van maken, willen we ook weer vooruit. Stappen maken, ontwikkelen, werken aan de toekomst met succesvolle hybride teams!


 
Manager’s Toolbox voor hybride teams
Om het ambitieuze managers makkelijker te maken, startte ik in september 2020 de Manager’s Toolbox. Hierin komen verschillende vakgebieden samen. Mijn kennis en ervaring over het optimaal presteren van het brein. Gecombineerd met de actualiteit over thuiswerken, nieuwe kantoren en het werken met hybride teams. Het biedt managers de ondersteuning die ze nu nodig hebben.
 
Het concept van de Managers toolbox heeft geleid tot de ontwikkeling van een serie workshops. Je vindt alles over de workshops, teamtrajecten en het persoonlijk leiderschapsprogramma onder Teams. 
 
Wil jij meer zekerheid over je aanpak? Sparren over de issues in je team? Dat is MIND vol POWER Management coaching een interessante optie voor je. Hier vind je meer informatie. 

Met een MIND vol POWER,
Manon


Bron:
Five Steps to Leading Your Team in the Virtual COVID-19 Workplace | Elsevier Enhanced Reader. doi:10.1016/j.orgdyn.2020.100802

Manon over MIND vol POWER

"MIND vol POWER helpt jou op een gezonde manier mentaal fit en sterk worden.
Sterke mentale vaardigheden helpen jou jij succesvol en gelukkig te zijn in een continue veranderende, drukke en complexe wereld.

Geen onmogelijke opgave maar een kwestie van jezelf trainen, jezelf blijven ontwikkelen." 

Meer over ons