Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Thuiswerktips + EHBS (eerste Hulp bij Stress)

Thuiswerktip 1: neem pauzes

Als je je hersenen fit en productief wil houden, neem dan genoeg pauzes. Verdeel je taken over korte concentratieblokken. En neem tussendoor pauze om even op te laden. Zit je te werken achter een computer? Kom dan gelijk even in beweging. Goed voor je hele lichaam maar door de betere doorbloeding van je hersenen bevorder je je prestaties.

Mentale prestaties vragen net als fysieke prestaties om training EN RUST! Dus die pauzes heb je nodig.

Thuiswerktip 2: Het begin van workflow

Je prestaties zijn maximaal als je in je FLOW zit. Vraag het maar aan een topsporter. Topprestaties zijn het vaakst geleverd als ze een gevoel van FLOW ervaarden. Hierbij zijn zowel interne als externe factoren van invloed. En door mentale training kunnen we een aantal interne factoren beïnvloeden.

Een eerste stap is het inbouwen van een ritueel om aan je werkdag te beginnen. Zelf start ik altijd met het dichtdoen van de deur, het opruimen van m'n bureau en 3 yoga-houdingen. Het klinkt autistisch, maar juist die herhaling van altijd dezelfde handelingen, zorgt voor een optimale focus: FLOW. Hierdoor werk ik veel geconcentreerder en ben ik superefficiënt.

Dus bedenk een ritueel om je werkdag mee te starten en profiteer van de WORKFLOW...

EHBTS - Eerste Hulp Bij Thuiswerk Stress –

Thuis gefocust bezig geweest? Dan is het goed om even te ontspannen en de hersenen weer 'op te laden', voordat je verder gaat. Zo hou je het langer vol. Dit keer geen tips voor training, maar voor ontspanning:

WEL: wandelen (zonder na te denken!), opruimen (handig nu je thuis werkt), kleuren (print de uil uit!), een balletje trappen of meditatie (mbv een app, zoals Balance)

NIET: op social media kijken, computerspelletjes spelen, boodschappenlijstjes maken...alles waarbij je moet nadenken, beslissingen moet nemen of waarbij er een continue stroom informatie op je afkomt...GEWOON EVEN NIET DOEN!!

Het doel is je hersenen een 'break' te geven. Mentale fitheid vraagt net als fysieke fitheid namelijk om training, maar ook om rust...zeker na flinke inspanning. Succes!!

 

Met een MIND vol POWER,
Manon

Manon over MIND vol POWER

"MIND vol POWER helpt jou op een gezonde manier mentaal fit en sterk worden.
Sterke mentale vaardigheden helpen jou jij succesvol en gelukkig te zijn in een continue veranderende, drukke en complexe wereld.

Geen onmogelijke opgave maar een kwestie van jezelf trainen, jezelf blijven ontwikkelen." 

Meer over ons